TP-LINK TL-PA4015PTkit

TP-LINK TL-PA4015PTkit

Heb je meer dan één kamer waar zich een apparaat bevindt dat je van internet wilt voorzien? In dat geval is de TP-Link TL-PA4015PTkit een uitstekende keuze. Je krijgt niet twee, maar drie adapters voor een redelijk prijskaartje. Bovendien ben je ook met deze toestelletjes geen enkel stopcontact kwijt. Elke adapter komt namelijk met een geïntegreerd exemplaar. De homeplugs halen via ethernet snelheden tot 500 Mbps.

Let er wel op dat de adapters elk een Fast Ethernetpoort hebben (zie kader). Dat wil zeggen dat elke poort maximaal 100 Mbps doorlaat. Als je dus de volledige bandbreedte van 500 Mbps wil benutten, moet je eigenlijk al twee extra losse adapters kopen, en dus vijf toestellen aansluiten. Op die manier verdeel je de 500 Mbps over de toestellen met elk een theoretische snelheid van 100 Mbps. In de praktijk zal dat natuurlijk lager liggen door onder meer de beperkte bandbreedte die internetproviders aanbieden. Deze adapters zijn ideaal voor wie veel toestellen van internet wil voorzien, maar ze vormen een minder goede keuze als je slechts één toestel aansluit. Houd er ook rekening mee dat deze adapters niet met ingebouwde wifi-functie komen.
Specificaties: 3 adapters, 1 Fast Ethernetpoort, 500 Mbps snelheid, geïntegreerde stopcontacten, geen wifi-functie, 69 euro

D-LINK DHP-309