Als je gebruik maakt van iTunes op je pc ben je zonder twijfel bekend met het venster dat geregeld tevoorschijn springt wanneer je je computer opstart, en je updates probeert aan te praten voor Quicktime of iCloud. Begin je je daaraan te ergeren, dan is het een kleine moeite om het programma te beteugelen.

Stap 1: schema

Haal de update-software tevoorschijn via het zoekvenster.
Haal de update-software tevoorschijn via het zoekvenster.

Open het zoekvenster op de startbalk en tik apple software update in. De gelijknamige app moet normaal bovenaan de resultaten verschijnen. Klik op het programma om de bekende updater manueel te openen. Het programma zal automatisch naar updates zoeken. Wanneer het daarmee klaar is, navigeer je naar bewerken en voorkeuren. In het venster dat verschijnt, kan je aangeven hoe vaak je de software wilt laten zoeken naar updates. Selecteer nooit om de updater volledig het zwijgen op te leggen, of ga voor een minder druk schema.

Stap 2: taakbeheer

Controleer bij Taakplanner of er een mapje met de naam “Apple” aanwezig is.
Controleer bij Taakplanner of er een mapje met de naam “Apple” aanwezig is.

Als de updater opvallend actief is, dan kan het zijn dat het programma als ingeplande taak is geactiveerd in Windows. Zelfs als je binnen het programma het schema op nooit zet, kan het zijn dat de update-software toch nog in actie schiet door die ingeplande taak. Om dit te controleren ga je naar het oude configuratiescherm (rechterklik op het start-icoontje), systeem en beveiliging en vervolgens klik je op de knop taken plannen onder de hoofding systeembeheer. Als er een mapje apple aanwezig is in het venster, verwijder je deze door de map te selecteren en aan de linkerkant van het venster te scrollen naar de optie verwijderen.