Microsoft wil iedereen makkelijker laten communiceren. Daarom kan je voortaan ook Skype gebruiken zonder account of inloggegevens.

Skype is een uitstekend programma om met vrienden en kennissen te communiceren. Tot vandaag had je daarvoor echter inloggegevens en een account nodig, ook wanneer je de applicatie verder nooit gebruikt. Microsoft heeft er nu voor gezorgd dat iedereen in staat is om als ‘gast’ snel een telefoontje te plegen, zonder veel gedoe.

Het enige dat je moet doen, is surfen naar Skype.com en er daar voor kiezen om in te loggen als gast. Je geeft dan een willekeurige naam in, die zal verschijnen als de jouwe wanneer je iemand belt, en je krijgt een link die je kan delen met de persoon (of personen) waarmee je wilt bellen. Je merkt het: je hebt nog steeds een andere communicatie-app nodig als je Skype wilt gebruiken zonder eigen account.

Microsoft zei in een persbericht dat “het nu eenvoudiger dan ooit [is] om te verbinden met iedereen via Skype, zonder te moeten registreren of iets te downloaden. Ideaal voor wie nieuw is bij Skype en snel met iemand wil praten, waar ook ter wereld, helemaal gratis.