Synchroniseren

LastPass synchroniseert via de cloud met browsers op andere toestellen. Overal waar je de plugin hebt geïnstalleerd, ontfermt de wachtwoordmanager zich over je gegevens. Wanneer je je smartphone vastneemt, is de situatie natuurlijk vervelender. Alle wachtwoorden zijn inmiddels veranderd en ze zijn op de koop toe nog eens erg ingewikkeld.

LastPass heeft gelukkig ook een mobiele app. Die vervult dezelfde functie als de desktopvariant. De dienst is actief als service en kan zowel op websites als in apps logingegevens vervolledigen. Zo is de mobiele applicatie een extensie van de diens top je desktop. Helaas behoort de mobiele versie van LastPass tot het premium-luik van de dienst. Je kan de app twee weken testen maar daarna moet je een abonnement betalen. Gelukkig valt die kost best mee: je betaalt twaalf dollar per jaar.

Geavanceerde gebruikers hebben toegang tot nog andere interessante functies. Denk aan een draagbare versie van LastPass op een USB-stick, waarmee je op publieke computers veilig toegang hebt tot je wachtwoorden, of een Desktopversie om gegevens aan te vullen in.