Wil je je ski- of snowboardexploten vastleggen voor het nageslacht, dan kan je deze actiecamera op je helm bevestigen.

Via invoerder Hama-Agami kreeg ik twee exemplaren van dit coole cameraatje in test, een rood en een geel. Leuk zien ze er zeker uit, met hun keivorm en zachte rubberen buitenkant. Bovenaan prijken twee knopjes naast een piepklein schermpje, waarmee je door de diverse opnamestanden kan bladeren. Je kan in Full HD filmen aan 30 beelden per seconde, maar ook in 720p aan 60 beelden per seconde. Handig als je bijvoorbeeld slow motion beelden wil maken.

Foto’s maken kan ook, zelfs meerdere snel na mekaar. De bediening van de Ego is redelijk eenvoudig, tenminste als je eerst even de korte handleiding doorploetert. Door de geringe afmetingen was er geen plaats voor een scherm om je beelden te bekijken, maar daarvoor kan je de gratis app ActionConnect (op Android en iOS) gebruiken. Die kan je trouwens ook inzetten als afstandsbediening. Attributen om de camera op je helm, fietsstuur, snowboard, … te bevestigen, zitten mee in de doos.

Dankzij de bolle 135° lens krijg je een fisheye-effect op je beelden, wat ik persoonlijk geweldig vind, zeker voor actiebeelden. De videokwaliteit is goed als je buiten filmt bij voldoende licht, maar in donkere binnenomgevingen wordt het beeld al snel te donker en te vaag. De microfoon is niet erg krachtig, maar dit type camera is dan ook niet bedoeld om hele dialogen mee vast te leggen. Beide camera’s lieten me ook één keer in de steek, waarbij enkel een druk op de reset-knop soelaas bracht.