iPhone 11 Pro

Liefhebbers van de apparatuur van Apple kijken jaarlijks uit naar het moment, waarop een nieuwe versie van de iPhone geïntroduceerd wordt. Niet alleen vanwege de iPhone zelf, maar ook vanwege de show die Apple rondom het evenement organiseert. Dit jaar zal dit anders zijn! Waar de zaal normaal gevuld is met honderden journalisten, zit het gros van deze journalisten dit jaar thuis door de uitbraak van het coronavirus. Het maakt het evenement echter niet minder spannend. Wat mogen we verwachten van de nieuwe smartphone van Apple? Welke functies krijgt het toestel, die oudere modellen nog niet hadden? In dit artikel blikken we vooruit op de introductie van de nieuwe smartphone. 

Nieuwe iPhone krijgt een ander uiterlijk

Het nieuwe iPhone toestel zal uitgevoerd worden met een vlakke zijkant. Althans, dat is wat we op basis van hardnekkige geruchten mogen verwachten. We kennen deze vlakke zijkant onder meer van de iPhone 5S. Het maakt het toestel strakker dan modellen die in de afgelopen jaren gepresenteerd werden. 

Formaat van sommige modellen wijzigt

Ook het formaat van de nieuwe iPhone zal iets anders zijn. Naar alle verwachting biedt Apple haar smartphone in vier modellen aan: het basismodel, een Mini-, een Pro- en een Pro Max-versie. Opvallendste modellen zijn de Mini- en Pro Max-variant. Deze wijken af van de modellen uit de productreeks van 2019. Zo heeft de Mini een scherm van 5.4 inch en krijgt de Pro Max een formaat van 6.7 inch. Hiermee wordt de Pro Max de grootste iPhone uit de afgelopen jaren. 

Verbeterde camera in de Pro en Pro Max

Naast het verschil in het formaat van de nieuwe iPhone, zit er ook een verschil in de camera. Mogelijk worden de Pro- en Pro Max-versie voorzien van een extra dieptesensor. Deze sensor, die we kennen als LiDAR-scanner, wordt momenteel ook gebruikt in de iPad Pro die dit jaar geïntroduceerd werd. Met deze scanner kun je nog meer uit augmented reality (AR) halen op je nieuwe iPhone! Een goede reden om de aankoop van het duurdere model uit de productserie te overwegen. 

Accessoires weggelaten uit de verpakking

Opvallend is het gerucht, dat de oplader uit de doos met de iPhone zou zijn gelaten bij deze nieuwe productreeks. Naast de oplader zouden ook de EarPods ontbreken. Dat laatste is niet volledig onlogisch, aangezien steeds meer liefhebbers van de apparatuur van Apple kiezen voor AirPods. Het feit dat de oplader mogelijk weggelaten wordt is echter wel opvallend te noemen. In het bijzonder omdat de nieuwe iPhone nog wel over de traditionele Lightning-poort beschikt.

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.