Televisiescherm kan gemakkelijk in en uit worden gerold

LG heeft de oprolbare televisie geïntroduceerd, voorlopig nog erg duur in aanschaf overigens. De televisie is 65 inch en door de flexibiliteit van oled kan het scherm gemakkelijk in en uit worden gerold, in het scherm in de speaker onder de televisie. De verwachting is dat het nog enige jaren zal duren voor er een betaalbare televisie die op te rollen is op de markt komt. Samsung heeft dit niet, maar wel de micro led-tv. Deze televisies bieden heldere kleuren, een hoog contrast en de televisies zijn dun en energiezuinig.

Contrast van lcd richting die van een oled televisie

Het is nog wel een afwachten of Samsung al dit jaar een dergelijke televisie presenteert, anders zal dit 2020 worden. Dat een lcd-tv met de komst van oled en microled nog niet afgeschreven is, bewijst Sony met de ZG9, inderdaad een lcd-televisie met een hoge 8K resolutie. Deze televisies komen in 2019 alleen in de grote formaten op de markt: 85 en 98 inch. Voor welke prijs Sony nog dit jaar deze televisie aanbiedt, is nog niet bekend. Sony heeft bij deze televisie een Backlight Master Drive gebruikt met full-array local dimming. Om het contrast van een lcd-televisie richting niveau van oled te krijgen, worden de led-modules van de backlight onafhankelijk aangestuurd.

Vergelijk de providers online

Bijzonder is ook de Panasonic GZ2000 oled-tv waarmee het zich wil onderscheiden in de HDR-standaarden. Daarmee kan het contrast enorm worden verbeterd en er een realistischer beeld ontstaan. De televisie zal ook dit jaar nog worden gepresenteerd. Deze tv biedt straks de breedste ondersteuning als het gaat om oled televisies. Tenslotte komt Hisense met de ULED XD 4K-tv. Uled? Je zou het kunnen beschouwen als het bovenop elkaar plaatsen van twee lcd-panelen. Deze combinatie zorgt voor een veel beter contrast, althans dat is de bedoeling. Welke je ook neemt; je wilt in elk geval altijd alles kunnen zien, en dus kies je de beste provider voor internet en tv. Vergelijk de providers online om de beste en goedkoopste er vervolgens uit te pikken.