Prijzen van nieuwe smartphones flink opgelopen
‘Even een nieuwe smartphone kopen’ is tegenwoordig helaas niet meer voor iedereen weggelegd. De prijzen van iPhones en andere typen mobieltjes zijn de afgelopen jaren flink opgelopen, doorgaans met wel 10 procent tot 30 procent per jaar. Zo betaal je tegenwoordig voor de nieuwste iPhones, zoals de hypermoderne iPhone XS, al snel 1000 tot wel 1500 euro. Voor mensen met een gemiddeld salaris is dit een kapitaal bedrag, laat staan voor personen die een beperkte beurs hebben. Een oplossing die wél betaalbaar is, is de aankoop van een refurbished smartphone: een telefoon die gebruikt is, maar volledig is gereviseerd zodat het apparaat weer als nieuw is. Met name de refurbished iPhone 7 plus is een populaire gereviseerde telefoon. Maar is dit model, een refurbished iPhone 7 plus, eigenlijk wel een goede aankoop? Kun je dit toestel, afkomstig uit 2016, in 2019 nog wel gebruiken?

Ontwerp, gewicht en scherm van het toestel
Over het design van een refurbished iPhone hoef je je geen zorgen te maken: dit toestel ziet er hypermodern en eigentijds uit en is qua vormgeving vergelijkbaar met de iPhone 8. En het gewicht van de iPhone 7 die gereviseerd is, is evenmin problematisch. Deze smartphone weegt slechts 138 gram en is daarmee zelfs wat lichter dan de 148 gram van de iPhone 8. Verder hoef je je ook voor het beeldscherm van de iPhone 7 niet te schamen, want dit schermtype is prima in orde. De resolutie van zowel de iPhone 7 als iPhone 8 is uitstekend, terwijl beide schermen voldoende helder zijn voor het goed kunnen aflezen van het scherm.

Snelheid van de smartphone
De snelheid van de iPhone 7 is goed te noemen. In dit toestel zit namelijk een Apple A10-chip. Deze chip is na de iPhone 8 en de iPhone X de op drie na snelste chip die er momenteel in iPhones zit en presteert prima. Ook de komende jaren kun je met deze chip nog prima vooruit, ook omdat er nog een update naar iOS 13 komt. Qua updates en veiligheid zit je met een iPhone7 sowieso goed, omdat ook de update naar iOS 14 in de lijn der verwachting ligt.

Eén nadeel: cameragebruik in het donker
Vergeleken met nieuwe uitvoeringen van de IPhone heeft de iPhone 7 één specifiek nadeel. De camera presteert slecht in het donker. Als je foto’s met flits maakt zien deze er onnatuurlijk uit vergeleken met de iPhone 8-camera.