Otolift heeft meer dan 50 jaar expertise in de ontwikkeling en productie van trapliften. Daarbij zet het van oorsprong Nederlandse familiebedrijf volop in op innovatie. Het bedrijf ging dan ook onlangs met de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2019 aan de haal. Een illustratie van die doorgedreven vernieuwing? Apps.

De optimale match

Otolift ontwierp drie eigen apps om het gebruiksgemak van de klanten te boosten én de salesflow te optimaliseren. Een van die applicaties is Otolift Appstairs View. Die toont hoe een traplift bij een trap en inrichting past, voor de installatie.

De app gebruikt daarvoor augmented reality-technologie: door een unieke QR-code op de trap te leggen, krijgt de gebruiker in real life het eindresultaat te zien. Van verschillende modellen over een andere positie tot de stoelbekleding: met enkele swipes op een tablet is elke traplift personaliseerbaar. De mogelijkheden zijn legio.

Transparante prijs

Heeft iemand de ideale oplossing voor zijn trap voor ogen, dan duurt het vaak even voor er een offerte in de bus valt. En wil de klant tussendoor nog iets aanpassen, dan begint het liedje vaak opnieuw. Otolift daarentegen blinkt uit in snelheid. Een adviseur komt steeds ter plaatse en stelt met een eigen app een gedetailleerde offerte op. Aanpassingen kunnen onmiddellijk doorgevoerd worden.

Die offerte samen met de klant opstellen, maakt dat Otolift ook erg transparant is over de kostprijs. Een traplift met de dunste enkele rail ter wereld, mét reverse drive technology? De expert vertelt aan de hand van de app meteen de prijs, zonder addertjes onder het gras. Zo heeft de klant een helder zicht op de uiteindelijke som en verschillende opties.

Beperkte levertijd

Wordt de offerte goedgekeurd, dan is de volgende stap doorgaans een opmeting. Bij Otolift valt die weg: al tijdens het (vrijblijvende) bezoek meet de adviseur met markers en een app de trap op, en dat tot op een tiende van een millimeter nauwkeurig. De afmetingen worden geüpload in een portal waarna gemakkelijk een  productietekening kan opgemaakt worden.

De meetgegevens zijn dus reeds voorhanden tijdens het eerste bezoek. Wanneer er een bestelling wordt geplaatst, kunnen de tekenaars van Otolift meteen aan de slag. Het resultaat: een korte levertijd, geen meerprijs van een apart meetbezoek en een traplift die naadloos op de trap past.

Meer weten over de innovatieve oplossingen van Otolift? Op deze webpagina ontdek je het volledige gamma!