Wanneer Microsoft Word crasht, kunnen al je openstaande bestanden voor eeuwig verloren gaan. Daarom bevat Word de AutoHerstel-functie. Met deze feature kan je je bestanden regelmatig laten opslaan in een veilige map, zodat je in geval van onheil je documenten weer kan opvissen. Door een locatie in de cloud te kiezen, zijn je bestanden ook veilig wanneer je volledige computer het begeeft.

Stap 1 / Opties voor Word

De AutoHerstel-functie kan je onder de opties voor Word terugvinden. Open hiervoor een Word-document en klik links bovenaan op BESTAND. In de linkerkolom zal je Opties zien staan. Klik hier op en een nieuw venster zal zich openen. Alle opties voor AutoHerstel kan je onder het submenu Opslaan terugvinden.

opties voor word

Stap 2 / AutoHerstel inschakelen

Alvorens je de locatie van je AutoHerstel-bestanden aanpast, dien je de functie in te schakelen. Ga hiervoor naar het submenu Opslaan van de Opties voor Word. Onder Documenten opslaan kan je de functie Elke x minuten AutoHerstel-gegevens opslaan terugvinden. Vink deze feature aan en kies hoe frequent je bestanden opgeslagen dienen te worden. Schakel eveneens De laatste automatisch opgeslagen versie behouden als ik afsluit zonder op te slaan in en je bestanden zullen te allen tijde worden opgeslagen.

inschakelen

Stap 3 / Locatie AutoHerstel-bestand

Ondanks het feit dat de AutoHerstel-functie nu is ingeschakeld, kan je nog steeds je bestanden kwijtraken wanneer je volledige computer crasht. Door deze back-ups op te slaan in de cloud kan je dit probleem gelukkig van de baan helpen. Ga wederom naar de Opties voor Word en kies voor Opslaan. Onder Documenten opslaan kan je de optie Locatie van AutoHerstel-bestand terugvinden. Klik op Bladeren en kies een map die tot je Dropbox, OneDrive, Google Drive, of andere clouddienst behoort.

locatie

Stap 4 / Standaard bestandslocatie

Wie helemaal het zekere voor het onzekere wil nemen, kan eveneens de Standaard bestandslocatie aanpassen. Deze functie kan je eveneens in het Opslaan-submenu bij de Opties voor Word terugvinden. Klik op Bladeren achter bestandslocatie en kies een map die tot je Dropbox, OneDrive, of Google Drive behoort. Op deze manier zal er te allen tijde een backup bestaan voor al je bestanden.

standaard