De Blogoloog, een zoekmachine voor Vlaamse blogs, heeft afgelopen week een fikse update gekregen. De voornaamste reden hiervoor is omdat de site de toevloed aan nieuwe blogs niet meer kon verwerken. Ook in 2009 blijven blogs immens populair.

De Blogoloog probeert de inhoud van alle weblogs in Vlaanderen in kaart te brengen en doorzoekbaar te maken. Zo kan je in een handomdraai te weten komen wat bloggend Vlaanderen over een bepaald onderwerp te vertellen heeft. De teller van De Blogoloog, een initiatief van blogger Maarten Schenk, staat intussen al op 30.000 blogs (waarvan meer dan 18.000 actieve) – en die lijst wordt elke dag langer.

Naast het opzoeken van blogberichten kan er ook gezocht worden welke blogs naar een bepaald internetadres linken. Daarnaast is er ook een constant bijgewerkt overzicht te vinden van de meest populaire links in de blogberichten op de Vlaamse weblogs.

Nieuw in deze versie van De Blogoloog is de link die gelegd wordt naar de Vlaamse blogs op communitysite Netlog, en het indexeren van Nederlandstalige berichten op Twitter. Fans van videofilmpjes kunnen opvragen welke Youtube- en Vimeo-clips populair zijn bij bloggend Vlaanderen.

External links

De Blogoloog