De iPhone 3G wordt sinds vorige maand ook buiten de Mobistar Centers verkocht, onder meer bij Fnac en Mediamarkt. Wie gehoopt had om zo de abonnementenverkopers te ontwijken, komt bedrogen uit. Volgens de Franstalige krant L’Echo en de blog Belgiquemobile.be is er in praktijk weinig verschil met koppelverkoop.

De Franstalige telecomblog deed een korte test in Brussel en Luik en kwam tot de vaststelling dat winkels die het toestel van Mobistar mogen verkopen, bijna geen andere keuze hebben dan er een abonnement bij aan te bieden. Volgens Belgiquemobile.be krijgen Fnac en Mediamarkt toestellen naargelang ze abonnementen verkopen.

Opdringerig
L’Echo deed een soortgelijke praktijktest en komt min of meer tot dezelfde vaststellingen. Zo is het een Mobistar-werknemer die u bij Fnac ontvangt, en twintig minuten lang het tariefplan uit de doeken doet. Op die manier zouden vier van de vijf klanten met een 3G-abonnement van dertig euro per maand vertrekken.

Toen de iPhone 3G in juli verscheen, doken al snel klachten op over opdringerige verkopers en wachtlijsten voor mensen die geen klant zijn bij Mobistar.

External links

Mobistar