Winkelketen Lidl verkoopt vanaf 15 december tijdelijk een minilaptop. Het gaat om de Targa Traveller 1016 Netbook 10, die wordt aangeboden voor 399,99 euro. Zowel Lidl als Aldi mikt op multimedia tijdens de feestdagen.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Winkelketen Lidl verkoopt vanaf maandag 15 december tijdelijk een minilaptop. Het gaat om de Targa Traveller 1016 Netbook 10, die wordt aangeboden voor 399,99 euro. Zowel Lidl als Aldi trekt tijdens de feestdagen de kaart van multimedia.

Het toestel beschikt over een Atom N270 met 1,6 GHz. Het RAM-geheugen komt op 1 GB en het scherm bedraagt 10,2 inch, met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. De grootte van de harde schijf bedraagt 160 gigabyte, en netwerken doet u met WiFi en Bluetooth. Naast een Windows XP Home Edition krijgt u er standaard onder meer Bullguard-antivirus en Corel Office Home bij.

 

Lidl verkoopt vanaf 15 december de Targa Traveller 1016 Netbook. Foto met dank aan Lidl.

Lidl België geeft relatief weinig extra informatie, maar als het om hetzelfde toestel dat het Duitse moederbedrijf in eigen land aanbiedt gaat, dan beschikt het ook nog over een camera van 1,3 megapixel en een kaartlezer. Op de Belgische site zien we bij de specificaties een HD DVD-logo prijken, maar afgaande op de specificaties bij Targa zelf is er geen optische drive aanwezig.

Multimedia naar keuze
Het valt op dat ook budgetwinkels als Lidl en Aldi zich in de eindejaarsperiode op hardware concentreren, net als de traditionele elektroketens. Eerstgenoemde biedt in de volgende dagen ook een beamer, een desktopcomputer en allerhande randapparatuur aan. Bij concurrent Aldi volgen er onder meer een desktop-pc, lcd-tv, webcam, en een gsm-toestel.

External links

Lidl

External links

Aldi