Door de dure dollar worden ook pc's duurder. "Gemiddeld zullen de prijzen van notebooks de komende weken met 8 à 12 procent stijgen", vertelt Marc Pauly van Acer Benelux.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Door de dure dollar worden ook pc’s duurder. "Gemiddeld zullen de prijzen van notebooks de komende weken met 8 à 12 procent stijgen", vertelt Marc Pauly van Acer Benelux. "HP en Microsoft hebben al prijsverhogingen aangekondigd. Wij ook."

Acer is in ons land, volgens cijfers van Gartner voor de eerste helft van dit jaar, de nummer één op de notebookmarkt. Op de algemene pc-markt staat het in België op nummer drie, na HP en Dell. Het bedrijf is vooral aanwezig in de consumentenmarkt en de KMO’s, niet in grote bedrijven.

Wereldwijd wordt 70 procent van de markt ingepalmd door vijf spelers: HP, Dell, Acer, Lenovo en Toshiba, mede door de verdere consolidatie. Acer zelf nam bijvoorbeeld eerder al Gateway en Packard Bell over. Het bedrijf uit Taiwan hanteert werelwijd, en dus ook in ons land, een zogenaamde multibrandstrategie.

In ons land is Acer aanwezig met drie merken: Acer zelf, voor de mainstreamproducten met focus op technologische presaties. Packard Bell voor de meer trendy pc’s en Emachine voor het goedkoper segment. "Dat plan wordt het moeilijkst te realiseren in de Benelux, omdat Packard Bell en Acer daar altijd een gelijkaardige doelgroep hebben gehad", vertelt Pauly. 

External links

Website van Acer