Telenet plant geen prijsverhogingen, zei topman Duco Sickinge tijdens de voorstelling van de halfjaarresultaten. Zijn bedrijf kan intussen rekenen op een stevige omzetgroei die vooral aan de internet- en televisiediensten te danken is.

Telenet plant geen prijsverhogingen, zei topman Duco Sickinge tijdens de voorstelling van de halfjaarresultaten. Daarmee reageert hij op het bericht dat Belgacom zijn telefoontarieven binnenkort verhoogt. "We hebben geen plannen voor een prijsverhoging", klinkt het, "maar we houden wel de invloed van de inflatie op onze kosten in het oog."

Telenet doet het ondertussen beter dan verwacht. In de eerste helft van het jaar steeg de omzetgroei met acht procent van 456,7 miljoen naar 492 miljoen euro. Toch schroeft het bedrijf zijn verwachting van een stijging van vijf tot zes procent voor het volledige jaar niet op.

Breedbandinternet
Grootste drijver achter de groei is het breedband internetaanbod voor consumenten, dat met tien procent meer omzet groeit tot 175,2 miljoen euro. In dit segment heeft het bedrijf nu 935.000 klanten. Op de tweede plaats komt digitale televisie waar de omzet met een kwart groeit tot 37,1 miljoen euro. Hier heeft het bedrijf 479.000 klanten.

Meer vaste lijnen
Opmerkelijk is dat Telenet een stijging ziet in het aantal vaste telefoonlijnen. In totaal zijn daar nu 589.000 gebruikers, wat goed is voor een nationaal marktaandeel van 21 procent. Volgens Telenet is er een grote toename bij jonge mensen, ondanks het feit dat velen van hen zijn opgegroeid met een gsm. Gemiddeld bellen klanten zo’n vier uur per maand en kiezen de meesten voor een flat rate tarief. Dat is een abonnement waarbij u een vast bedrag bepaalt om onbeperkt te bellen.

Mobiele telefonie bij Telenet is op een jaar tijd verdubbeld tot 73.000 klanten, ondanks het feit dat het bedrijf de dienst niet enorm promoot. In de toekomst wil de operator wel harder inspelen op die markt. Momenteel biedt het gsm-diensten aan via het netwerk van Mobistar, al heeft Telenet al laten weten dat het indien nodig een eigen netwerk wil oprichten.

Interkabel
Over de overname van Interkabel, waarover beide bedrijven eind juni een akkoord bereikten, is Telenet positief. Het bedrijf hoopt in september de handtekeningen van de gemeentes te krijgen waardoor de overname in oktober rond moet zijn. Financieel verwacht het bedrijf de activiteiten van Interkabel al in het vierde kwartaal te kunnen opnemen. De technische samenvoeging van INDI en Telenet Digital TV zal hoogstwaarschijnlijk iets langer in beslag nemen.

Met een bijdrage van Jibbe Van Oost.

External links

Telenet