Belgacom trekt vanaf 1 oktober de tarieven voor vaste telefonie op. Het gaat om kleine stijgingen van twee tot vier procent. De tarieven voor internettoegang, Belgacom TV en de gebundelde pakketten worden niet verhoogd.

De grootste stijging zit bij het huurgeld voor telefoontoestellen en de comfortdiensten. Dat zijn zaken zoals nummerweergave, doorschakelen of een signaal wanneer er een tweede lijn binnenkomt. Deze tarieven stijgen met vier procent. Verder worden de gesprekken naar vaste lijnen van Belgacom met het Happy Time-abonnement in de piekuren 3,32 procent duurder. Gesprekken naar Telenet en Versatel stijgen hier met twee procent.

Onder de inflatie
Het bedrijf benadrukt dat het met zijn prijsverhoging onder de huidige inflatie zit en bovendien een aantal producten niet duurder maakt. Zo zijn volgens Belgacom de tarieven van vaste naar mobiele nummers de laatste vijftien maanden gevoelig verlaagd.

Ironisch genoeg komt die melding iets meer dan een week nadat het BIPT het bedrijf een boete van 3,09 miljoen euro oplegde, omdat het de algemene tariefverlaging in de sector onvoldoende doorrekent aan zijn klanten. Sinds 1 augustus heeft Belgacom de goedkope Discovery Line 45 procent duurder gemaakt.

Dit zijn de verhogingen die Belgacom vanaf 1 oktober 2008 doorvoert.

External links

Belgacom