De iPhone 3G is sinds vorige week in ons land beschikbaar. Maar wel voor een stevige prijs, zeker vergeleken met het buitenland: 525 euro voor de versie met 8 GB opslagruimte, en 615 euro voor de variant met 16 GB. De iPhone 3G was voor het eerst te koop tijdens een midnight sale in de nacht van donderdag op vrijdag 11 juli, in een winkel van Mobistar in Brussel.

Reden voor de relatief hoge prijs is het lastige, Belgische probleem van koppelverkoop. De Belgische wet laat niet toe dat een toestel met verlies wordt verkocht of gebundeld. Dit heeft gevolgen voor de prijs van de iPhone 3G, geeft Mobistar toe.

Simlocking mag volgens Mobistar wél in de Belgische context, maar toch opteert de operator om de telefoon zonder slot te verkopen. Met andere woorden, Mobistar verkoopt de iPhone 3G, maar je kan hem ook met een Base- of Proximus-abonnement gebruiken.

Eén iPhone per klant
De iPhone wordt dus relatief duur in België: de 8 GB-versie kost 525 euro, voor 16 GB opslagruimte tel je 615 euro neer. De eerste weken mag elke klant maar één exemplaar aanschaffen. Als je de telefoon aanschaft, is hij trouwens geblokkeerd. Meteen in de winkel en achteraf via iTunes 7.7 wordt hij geactiveerd.

Mobistar biedt particulieren de keuze uit drie data-abonnementen: My30 biedt 200 MB data en drie uur telefonie (of 300 sms-berichten) voor 30 euro per maand, My45 met 500 MB en zes uur telefonie voor 45 euro, en My60 met negen uur telefonie en 1 GB data voor 60 euro. Alle prijzen zijn inclusief btw. Zakelijke gebruikers kunnen kiezen voor iPhone for Business: 1 uur telefonie en 1 GB data voor 25 euro, zonder btw.

Visual voicemail – een uithangbord van de iPhone – zal Mobistar aanvankelijk niet ondersteunen. Mogelijk volgt dat later nog.

External links

Mobistar – iPhone 3G