Belgacom verhoogt op 1 juli de limieten en snelheden van alle internetabonnementen.

Het standaardabonnement ADSL Go krijgt voortaan 25 gigabyte per maand bij een snelheid van 12 Mbps (voorheen 12 gigabyte en 4 Mbps). ADSL Plus stijgt eveneens door naar 12 Mbps en krijgt een maandlimiet van 60 GB. De prijzen blijven ongewijzigd.

ADSL Budget heeft voortaan 1 GB per maand. ADSL Light stijgt door naar 4 gigabyte. De snelheid bij die laatste wordt verdubbeld naar vier megabit per seconde. Het zwaarste abonnement voor consumenten, VDSL Boost, gaat van 35 GB per maand naar 60 GB. De snelheid van 17 Mbps blijft hetzelfde.

Voor de verbinding van 12 Mbps maakt Belgacom gebruik van het ADSL2+-netwerk. Hierdoor moeten klanten met ADSL Go zonder Belgacom TV zelf contact opnemen met de klantendienst en een activatiekost van 50 euro betalen. Mogelijk is er ook een nieuwe modem nodig. Klanten die Belgacom TV hebben in combinatie met ADSL Go of Plus, krijgen de snelheidsverhoging in de tweede helft van augustus.

Met de aanpassing speelt Belgacom handig in op het aanbod van concurrent Telenet. Deze kondigde vorige maand aan dat het vanaf 1 augustus zijn limieten verhoogt. Ook al beweerde Belgacom op dat moment dat het een eigen parcours volgt, het bedrijf presenteert nu nog vóór die aanpassing een aanbod dat net iets beter is dan dat van Telenet.

Update 1 juli, 17.40 uur:
Belgacom laat weten dat voor klanten zonder Belgacom TV altijd een activatiekost van 50 euro nodig is om de snelheidsverhoging door te voeren. We hebben dit aangepast in het artikel.

External links

Belgacom