Winkelketen Carrefour pakt uit met een videodienst. Het online filmaanbod hanteert een 24-uurs huurmodel met prijzen van drie tot vijf euro per film.

De online videodienst van Carrefour is geopend voor het publiek. De supermarktketen biedt via zijn website huurfilms aan die je binnen 24 uur kan bekijken, eventueel meermaals. Om van de dienst gebruik te kunnen maken, moet je eerst de benodigde software van de Carrefour-videosite downloaden en installeren. Deze bewaart de films die je gehuurd hebt in een iTunes-achtige interface.

De huurprijzen variëren van drie tot vijf euro. Tien procent van het online aanbod is ook te koop. Vanzelfsprekend ligt de prijs hiervoor een stuk hoger. Kopen en betalen gebeurt volledig online en staat los van de winkelfilialen.

België krijgt de primeur
De dienst werd half april al aangekondigd in Frankrijk, maar het is België dat samen met Spanje de primeur krijgt. De Fransen volgen pas eind dit jaar.
De nieuwe videotheek belooft zowel Amerikaanse kaskrakers als Belgische en andere Europese producties. Een eerste blik op de site leert ons echter dat vooral de eerste categorie momenteel beschikbaar is. De beelden komen in WMV-formaat naar je computer op een resolutie van 720 x 576.

De vraag blijft natuurlijk of online videotheken in ons land het grote publiek kunnen bekoren. Door bovenstaande formaten komt een gemiddelde film uit op 0,9 tot 1,9 gigabyte, wat al meteen een flinke hap uit je maandelijkse downloadlimiet neemt. De films worden wel volledig naar je computer gedownload. Wie een film dus meermaals wil bekijken, moet die dus maar één keer binnenhalen.

External links

Carrefour filmdownloads