Telenet trekt de datalimieten van Expressnet en Turbonet gevoelig omhoog. Vanaf 1 augustus krijgen deze abonnementen automatisch een verhoging naar respectievelijk 20 en 60 gigabyte per maand. Rond dezelfde periode wil de Mechelse kabelprovider ook de prijs van de bijkomende volumeblokken verlagen.

De laatste jaren heeft het bedrijf vooral de nadruk gelegd op snelheid, maar daar komt verandering in. “Vandaag hebben onze klanten meer behoefte aan extra volume wegens het grote aanbod van video en muziek op het internet”, zegt Jo Van Gorp, vicepresident marketing bij Telenet.

Basicnet en Comfortnet krijgen geen verhoging, omdat deze in april al zijn opgetrokken naar 1 en 2 gigabyte per maand.

“Nadruk op volume”
De aanpassing komt niet onverwacht. Afgelopen weekend lichtte Telenet-topman Duco Sickinghe al een tipje van de sluier op. “Vorig jaar lag de nadruk op een snelheidsverhoging, dit jaar ligt de nadruk op volume”, verklaarde hij aan de pers. Die suggestie wordt nu sneller dan verwacht verwezenlijkt.

De huidige limiet van 12 gigabyte voor Expressnet ligt de laatste weken opnieuw onder vuur. Het bedrijf testte een hogere limiet voor klanten die dreigden op te stappen. De geheime truc waarmee klanten hun datalimiet kunnen omzeilen, kan binnenkort niet meer worden toegepast. Het bedrijf beseft dat meer volume nodig is, maar wil dit slechts geleidelijk aanbieden om te voorkomen dat het kleine percentage grootverbruikers het netwerk opeist.

Wat doet Belgacom?
De aanpassing komt strategisch op een goed moment. Telenet biedt als enige in heel Vlaanderen 10 Mbps aan bij een standaardabonnement. Door de openstelling van het ADSL2+-netwerk bieden kleine spelers zoals Dommel vanaf juli echter 9 Mbps bij 85 procent van de Belgische bevolking aan.

Een interessant aspect daarbij is wat Belgacom gaat doen. Beide bedrijven bieden al jaren een soortgelijk aanbod aan. Deze aanpassing van Telenet kan dus vooral voor het grote publiek doorslaggevend zijn.

Goedkopere volumeblokken
De aanpassing is ook goed nieuws voor wie meer wil verbruiken dan de nieuwe maandelijkse limiet. Telenet zegt immers dat het deze zomer de prijzen voor volumeblokken verlaagt. Momenteel zijn deze beschikbaar voor 1 euro per gigabyte. De nieuwe prijzen maakt het bedrijf pas tegen die tijd bekend.

External links

Telenet