Als eerste televisiezender lanceert Vitaya vandaag zijn ADSL-aanbod. De lifestylezender daagt met zijn instapabonnement de grootmachten Belgacom en Telenet uit door net onder de twintig euro per maand te duiken. In ruil daarvoor krijgt u een datalimiet van 1 gigabyte aan 6 Mbps.

Naast het instapabonnement Vitaya ADSL Go heeft de zender nog twee pakketten: Vitaya ADSL Home en ADSL2+ Home.

Eerstgenoemde levert voor 29,50 euro per maand 30 gigabyte bij een snelheid van 6 Mbps. Het ADSL2+-aanbod biedt 75 gigabyte en 24 Mbps voor 39,50 euro per maand. De zender steunt hiervoor wel op provider XtremeADSL, die op zijn beurt het huidige ADSL2+-netwerk gebruikt. Dat snellere netwerk is dus slechts in een aantal grote steden verkrijgbaar.

Fair use
Vitaya hoopt een aantal nieuwe internetters aan te trekken en werkt daarbij met de zachte hand. Wie over zijn datalimiet gaat, kan in eerste instantie rekenen op de fair use policy. Dit betekent dat u gewoon verder mag surfen op dezelfde snelheid. Pas als het meerverbruik de spuigaten uitloopt, overweegt de zender om 50 eurocent per extra gigabyte aan te rekenen. "Momenteel gaan we kijken hoe dit loopt", zegt Thomas Geeraerts, IT en online-mediamanager bij de zender. "Als er maar een paar uitzonderingen zijn, dan gaan we daar geen punt van maken."

External links

Vitaya ADSL