Britse pedofielen die bekend zijn bij de politie moeten verplicht hun e-mailadres afgeven. Zo willen de autoriteiten voorkomen dat zij zich inschrijven bij netwerksites.

De Britse politie zal de adressen doorspelen aan bekende profielensites als MySpace en Facebook, zo maakt het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend. Kinderlokkers die weigeren of een vals adres doorgeven, lopen het risico tot vijf jaar in de gevangenis te belanden.

De nieuwe verplichting is onderdeel van een pakket maatregelen dat pedofielen op het internet uit de buurt houdt van minderjarigen. Minister Jacqui Smith presenteerde een nieuw keurmerk voor webfiltersoftware en de Social Networking Guidance, een gids die adviseert over online veiligheid. Het document is niet alleen ontwikkeld voor opvoeders en hun kinderen, maar moet ook een handleiding zijn voor internetproviders. “ Ik wil dat ieder kind zijn leven zonder angst kan leiden, of het nu vrienden ontmoet in een jeugdhonk of een chatroom”, zei Smith tegen persbureau Reuters.

External links

Home Office