Een veiligheidspatch voor Office Excel heeft voor een berekeningsfout in het spreadsheetprogramma gezorgd. Microsoft brengt een nieuwe versie van de patch uit om de oude te repareren.

Tijdens de Patch Tuesday van vorige week bracht de softwaremaker de gebruikelijke reparaties voor zijn programma’s uit, waaronder een kritieke patch die gaten dichtte in Microsoft Office Excel. De softwarepleister, die aanvallen van buitenaf moest voorkomen, zorgde ongemerkt voor een rekenfout in een macro van het veelgebruikte Excel 2003.

Microsoft-programmeur Tim Rains meldt de fout op zijn blog en raadt Excel-gebruikers aan om de patch-voor-een-patch zo snel mogelijk te installeren. De nieuwe versie van MS08-014 is af te halen op de Technet-site en is alleen bestemd voor Servicepack 2 en 3 van Office Excel 2003. Meer details zijn op deze hulppagina te vinden.

Het is de tweede keer in een half jaar tijd dat Microsoft een rekenfout in zijn spreadsheetsoftware moet herstellen. De laatste keer rondde het programma een aantal vermenigvuldigingen af op 100.000. Het duurde meer dan twee weken voor de bug uit Excel werd gevlooid.

External links

Microsoft