Onder de naam Microsoft Surface brengt het grootste softwarebedrijf ter wereld zijn eerste surface-computer op de markt. Geen desktop, geen laptop, wel een koffietafel.

Misschien kent u Surface onder codenaam Milan. Het toestel werd de afgelopen vijf jaar ontwikkeld. Microsoft hoopt hiermee een nieuwe computerlijn te starten.

Surface is een computer ingebouwd in een salontafeltje. Er is geen muis of toetsenbord aanwezig, u bestuurt het geheel via het aanraakscherm. Dat scherm werd speciaal ontwikkeld om kras- en morsbestendig te blijven. Vijf infraroodcamera’s moeten de handen van gebruikers onderscheiden van andere objecten op het tafeltje.

Binnenin zit een vrij stevige Vista-computer. Een 3 Ghz Pentium 4-processor met 2 GB RAM-geheugen. De mogelijkheden zijn op dit moment nog beperkt tot een schilderprogramma en enkele andere hebbedingetjes, maar dit zal op termijn nog uitbreiden.

Microsoft mikt de eerste jaren nog niet op de doorsnee consument. Vanwege de vraagprijs van ongeveer tienduizend dollar zult u Microsoft Surface vooral in openbare plaatsen zoals hotellobby’s en restaurants zien opduiken.

External links

Microsoft Surface