Google doopt zijn persoonlijke homepage om in iGoogle. Ook zijn er nu veel meer mogelijkheden om de pagina naar eigen inzicht aan te passen.

Met iGoogle kunt u een startpagina volgens uw eigen wensen samenstellen. Krantenkoppen, YouTube-filmpjes, directe toegang tot Gmail en veel meer krijgt u op één startpagina, zoals u dat wilt.

In totaal zijn er meer dan 25.000 gadgets om te integreren in uw persoonlijke startpagina. Zelfs de laatste ZDNet-artikels kunt u probleemloos integreren.

De voornaamste nieuwigheid is de Google Gadget Maker, die jammer genoeg nog niet in ons land beschikbaar is. “Zonder kennis van programmeren of webdesign kan iedereen een gadget voor iGoogle maken en zelfs doorsturen naar vrienden”, zegt softwareontwikkelaar Sophia Brueckner op de Google-blog over deze nieuwe tool.

De naam iGoogle zegt iets over de goede relatie tussen Google en Apple. Sinds vorige zomer zit Eric Schmidt, CEO van Google, in de raad van bestuur van Apple. De twee bedrijven kunnen het blijkbaar prima met elkaar vinden.

External links

iGoogle