In de Verenigde Staten moet de Wii het als populairste nieuwkomer afleggen tegen de PlayStation 2. Ook in ons land is de ‘oude’ Sony-console nog niet ten dode opgeschreven.

Het Amerikaans onderzoeksbureau NPD onderzocht de verkoopresultaten van de consolemarkt en kwam tot verrassende resultaten. Zo worden de PlayStation 3, de Wii en de Xbox 360 ruim voorbijgestreefd door de PlayStation 2.

In totaal verkocht Sony in maart 280.000 stuks van de PS2 in de VS. Met net geen 260.000 verkochte consoles, is de Wii van Nintendo de bestverkochte nieuwe console in de VS, voor de Xbox 360 (199.000 exemplaren) en de PS3 (130.000).

Ook in onze contreien doet de PS2 het niet slecht. “We kunnen geen cijfers vrijgeven, maar de PlayStation 2 is nog steeds marktleider”, zegt Ronny Hoekman, marketingdirecteur van PlayStation Benelux.

Net zoals in de States kost de oude console vandaag een stuk minder dan de nieuwe toestellen. Toch is dat volgens Hoekman niet de hoofdreden voor het succes. “Spellen uit het Get Together-concept zoals Buzz en Singstar houden onze console populair. Groepsspellen spreken een gevarieerder publiek aan. Er ligt dit jaar trouwens nog een nieuwe versie van Singstar en Buzz voor de PlayStation 2 in de rekken. Het toestel is dus zeker nog niet afgeschreven.”

In het algemeen deed de game-industrie in maart goede zaken. De verkoopcijfers voor de consolemarkt verdubbelden ten opzichte van een jaar geleden tot 257 miljoen dollar. Met de PS2 en de Wii boven aan het lijstje, valt het op dat consoles die op een breder publiek mikken, duidelijk succesvoller zijn.

External links

PlayStation