Telecomoperator Scarlet doet zijn bestaande klanten een cadeautje. Mensen die altijd al op de standaardverbinding surften, worden nu gratis overgezet naar het 6 Mbit-netwerk. Pikant detail: klanten die al twee euro per maand bijbetaalden om van een hogere snelheid te genieten, blijven dit extra bedrag verschuldigd. Voor dezelfde snelheid.

Wie al langer klant is bij Scarlet, kan voor twee euro per maand zijn standaardsnelheid laten optrekken met de optie ‘hogere snelheid’. Vooral voor mensen die ver van een centrale wonen, is dit een mogelijkheid om sneller internet te krijgen.

In een gesprek met de klantenvereniging STUG (Scarlet Telecom User Group), zei Scarlet dat het in de komende maanden de nieuwe en de oude klanten gratis wil overzetten naar 6 Mbps. Maar klanten die vroeger al expliciet voor de hogere snelheid kozen – en daar meer voor betaalden – zullen in de toekomst meer blijven betalen voor dezelfde snelheid.

Gert Post, algemeen directeur van Scarlet, bevestigt dit. Maar hij vraagt aan zijn klanten om de twee euro extra niet af te zeggen. Scarlet wil een oplossing uitdenken, maar wanneer deze er zal zijn is onduidelijk. Hoeveel klanten momenteel twee euro bijbetalen, wil Post niet kwijt.

De klanten die de optie ‘hogere snelheid’ afzeggen, vallen dus terug op de standaardsnelheid. Ergens in de komende maanden worden ze dan gratis terug op het 6 Mbps-netwerk gezet.

External links

Scarlet

External links

STUG