In een open brief aan Telenet pleit PUB voor een verdubbeling van de downloadvolumes en de afschaffing van de uploadlimieten. De maatstaven die Telenet hanteert, zijn volgens de klantenvereniging niet meer van deze tijd.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


In een open brief aan Telenet pleit PUB voor een verdubbeling van de downloadvolumes en afschaffing van de uploadlimieten. De maatstaven die Telenet toepast zijn volgens de klantenvereniging niet meer van deze tijd.

In hun brief meldt de Pandora User Base dat Telenet de limieten voor zijn basisabonnement vrijwel niet meer wijzigde gedurende de laatste vijf jaar. De internetprovider beloofde ook een stijging van de uploadlimiet bij de ingebruikname van een nieuwe Docsis-standaard. Volgens PUB is die standaard er al geruime tijd, maar blijft het wachten op de verhoging van de uploadlimiet.

De laatste keer dat Telenet zijn maandelijkse datalimiet verhoogde was eind 2005. Het betrof toen een stijging van 10 naar 12 GB. De stijging kwam er nadat een petitie tegen downloadlimieten 17.000 handtekeningen opleverde. De internetprovider werkt ook al jaren met een nachttarief (dataverkeer telt ‘s nachts maar voor de helft mee).

Volgens Telenet komen de meeste klanten ruimschoots toe met dat basisvolume. De klantenvereniging trekt die uitspraak in twijfel. Webcammen, Skype’en en het verzenden van digitale foto’s nemen heel wat volume in beslag. Een te lage uploadlimiet wordt volgens PUB ook voor gewone gebruikers een struikelblok.

De vereniging pleit daarom voor een verdubbeling van de huidige basisvolumes, limietloze Turbo-abonnementen en het stopzetten van de uploadlimiet.

Update: 23/01/2007 14:07 – Luc Stroobant, voorzitter van TIK vzw, nuanceert dat de verhoging van het volume er niet kwam als rechtstreeks gevolg van de petitie maar met de lancering van de nieuwe telemeter.

External links

Telenet

External links

PUB