De Britse openbare omroep BBC gaat samenwerken met technologiebedrijf Azureus. Samen zullen ze honderden afleveringen van de bekendste Britse series online zetten.

Azureus is vooral bekend van BitTorrent, een programma waarmee u gemakkelijk grote bestanden kunt delen met andere internetgebruikers. Eerder deze maand lanceerde het Zudeo, een soort YouTube, maar dan in high definition. Het belangrijkste verschil met de populaire filmpjessite is dat Zudeo-gebruikers een programma moeten downloaden voor ze filmpjes kunnen bekijken of uploaden.

De BBC doet een beroep op de technologie van Azureus om hun populaire reeksen beschikbaar te maken in de hoogst mogelijke kwaliteit. De afleveringen zullen wel beschermd worden met een Digital Rights Management-systeem, zodat illegaal uitwisselen niet mogelijk is.

Een greep uit het aanbod: Little Britain, Red Dwarf, Doctor Who en League of Gentlemen. Klassieke reeksen zoals Fawlty Towers worden volgens de BBC in een apart ‘BBC-kanaal’ verkrijgbaar. Zodra u een aflevering hebt bekeken, kunt u commentaar en punten geven. Hoeveel het gaat kosten om een volledige aflevering te downloaden, is nog niet bekend.

Dit is niet de eerste samenwerking tussen een televisiezender en een filesharing-programma. Onlangs tekende 20th Century Fox al een overeenkomst met BitTorrent.

External links

BBC

External links

Azureus