De nieuwe generatie van Apple’s populaire consumentennotebooks, de MacBooks, zijn tot 25% sneller dan hun voorgangers, dankzij de nieuwe Intel Core 2 Duo-processor.. Er zijn drie modellen: een 1,83 GHz- en een 2,0 GHz-model in witte behuizing en een zwart 2,0 GHz-model.

Voor precieze specificaties kan je terecht op de website van Apple, maar we sommen de belangrijkste al even voor je op. De nieuwe MacBook is net geen 3 cm dik en weegt goed 2 kg. Met zijn haarscherpe 13 inch breedbeeldscherm, ingebouwde iSight-webcam en Front Row-software, is hij uitermate geschikt voor multimediatoepassingen.

Ook surfen gaat heel vlot. Standaard is hij ook voorzien van een AirPort Extreme draadloze netwerkkaart en Bluetooth 2.0 + EDR (Enhanced Data Rate), waardoor je overal draadloos aan de slag kan. Bovendien kan de MacBook niet alleen Apple’s eigen Mac OS X draaien, maar ook Windows XP of Linux.

Apple’s Sudden Motion Sensor beschermt de harde schijf tegen schokken en vallen en de stroomadapter wordt magnetisch aan de MacBook gekoppeld. Zo voorkom je dat hij van tafel valt als iemand over de kabel struikelt.

De 1,83 GHz-versie wordt de jouwe voor 1119 euro, terwijl de witte en de zwarte 2,0 GHz van eigenaar veranderen voor respectievelijk 1319 euro en 1519 euro.

External links

Apple