Ogone, de belangrijkste leverancier van internetbetaaldiensten, lanceert een nieuwe abonnementsformule die vooral kleinere webwinkels over de streep moet trekken om betalingen met Bancontact/Mister Cash te aanvaarden.

Belgi├ź is geen koploper als het op handel via het internet aankomt. Veel surfers zijn niet bepaald happig om kredietkaartgegevens achter te laten op websites van handelaars. Deze laatste zien op tegen de administratieve rompslomp die trage betalingen met een overschrijving met zich meebrengen.

Begin dit jaar kwam Banksys met de mogelijkheid om ook met een Bancontact/Mister Cash-kaart te betalen via het net. Het grote voordeel voor de gebruiker is dat de betalingsprocedure gelinkt is aan het eigen homebankingsysteem. Je kan je betaling met andere woorden uitvoeren in een vertrouwde omgeving.

Maar het aantal handelaars dat deze betaalmethode aanbiedt, bleef totnogtoe beperkt. Veel heeft allicht te maken met opstart- en abonnementskosten die niet van de poes zijn.

Daarom lanceert Ogone nu EasyStart, een abonnementsformule die beginnende e-handelaars de betaalmogelijkheden van de grote jongens wil geven. Ogone vraagt voor deze dienst een eenmalige activering van 150 euro en een maandelijkse kost van 15 euro. Hierin zitten 5 gratis transacties begrepen. Daarna wordt bij elke betaling 86 eurocent afgehouden. Ter vergelijking: bij het standaard Adventure-pakket betaal je het dubbele aan activeringskost en maandabonnement, maar krijg je wel 50 transacties gratis.

Op zich een lovenswaardig initiatief, al zit er voor de beginnende e-handelaar toch een vervelende angel in het verhaal. De minimum abonnementsduur blijkt 24 maanden te bedragen (lees: € 360). Bovendien hebben nog niet alle banken de juiste Bancontact/Mister Cash-kaarten die over het internet kunnen gebruikt worden.

Op de site van Banksys kan je nagaan of je bankkaart al kan gebruikt worden om online te betalen met Bancontact/Mister Cash.

External links

Banksys