Apple vernieuwde onlangs zijn gamma iPods, met als belangrijkste blikvangers de nieuwe nano en shuffle. Nu brengt het bedrijf van die nano een exclusieve knalrode versie op de markt.

De kleur is niet toevallig gekozen, want de iPod nano RED is het resultaat van een samenwerking met RED, een organisatie met zanger Bono van U2 en politicus Bobby Shriver als stichtende leden.

RED probeert het bedrijfsleven te overtuigen om, onder de naam RED, producten op de markt te brengen waarvan een deel van de opbrengst gebruikt wordt in de strijd tegen AIDS in Afrika. Bij Apple is die oproep alvast niet in dovemansoren gevallen, want voor elke verkochte nano RED maken ze 10 dollar over aan het Wereldfonds voor de bestrijding van HIV en AIDS in Afrika.

De iPod nano RED heeft een opslagcapaciteit van 4 GB en kost niet meer dan een gewone nano van dat kaliber: 209 euro. Dit rode muziekspelertje is geen Limited Edition dat slechts tijdelijk beschikbaar is. Apple zou de nano RED dus permanent in zijn gamma opnemen.

Je kan je de moeite besparen om in de winkel op zoek te gaan naar dit exclusief model, want het is uitsluitend via de online Apple Store te verkrijgen. Later deze maand zal er op diezelfde Apple Store trouwens een tweede RED-product verkrijgbaar zijn, in de vorm van een iTunes Music Card ter waarde van 25 euro.

External links

Apple

External links

RED