Creative brengt met de Xmod een apparaatje op de markt dat de kwaliteit van je geluid gevoelig opkrikt. En je moet je pc er niet eens voor openschroeven.

Zowat iedereen die tegenwoordig in de platenzaak cd’s koopt, ript die meteen naar mp3 – om de muziek op de computer of op een mp3-speler te beluisteren. Handig en compact, dat wel, maar de kwaliteit van het geluid heeft vaak te lijden onder de gebruikte compressietechnieken. Met de X-Fi-technologie van Creative kan je dat geluid weer opkrikken.

De technologie wordt al een tijdje toegepast op de interne geluidskaarten van Creative, maar als je geen zin hebt om je pc open te schroeven, kan je nu een handig apparaatje aanschaffen dat luistert naar de naam Xmod.

Dit kleine toestel plaats je gewoon tussen je pc en je speakers of je headset, en met het handige draaiwiel bepaal je het volume en de hoeveelheid X-Fi die je op je audiobestanden wil loslaten.

X-Fi staat voor Extreme Fidelity en is een combinatie van twee verschillende technieken: X-Fi Crystalizer, en X-Fi CMSS-3D. De Crystalizer remastert de audiobestanden en maakt de effecten van compressie ongedaan (en maakt onder andere hogere frequenties beter hoorbaar), en CMSS-3D zorgt ervoor dat je je middenin de actie waant door een surroundeffect te simuleren.

De Xmod heeft een microfooningang, een hoofdtelefoonuitgang en een line-out voor stereospeakers en wordt gevoed langs de usb-kabel. Maar je kan het doosje ook buiten de pc-omgeving gebruiken. Het kan namelijk zowat elke audiobron verbeteren, en je kan het bijvoorbeeld ook inschakelen bij mp3-spelers, dvd-spelers en spelconsoles – het enige accessoire dat je dan extra moet aanschaffen, is een netstroomadapter.

Vanaf begin november ligt de Creative Xmod in de winkel voor 79,99 euro.

External links

Creative