Wie regelmatig bezig is met het beheer van zijn digitale foto’s heeft ongetwijfeld al wel eens van ACDSee gehoord. Intussen is deze software al aan versie 9 toe.

ACDSee is een naam die al wel een tijdje meegaat en synoniem staat voor snelle beeldbeheer- en bewerkingssoftware. Maar wat wij willen weten, is wat er zo nieuw is aan de nieuwe ACDSee Fotomanager 9.

Naar eigen zeggen is de software nog een pak sneller en gebruiksvriendelijker geworden, maar er zijn ook enkele leuke en handige nieuwe functies. Met de nieuwe Vitrine-functie zet je je favoriete foto’s meteen op je desktop. Gewoon even een map met foto’s aanstippen, en de beeldjes verschijnen (in volgorde of door elkaar) op je bureaublad.

Digitale foto’s die onder- of overbelicht zijn, worden ook meteen automatisch gecorrigeerd door de software, en met één druk op de knop verwijder je rode oogjes.

Er werden ook heel wat nieuwe manieren om foto’s te bewaren aan het pakket toegevoegd. Je kan nu ook gebruik maken van privéfolders, die je met een paswoord kan afschermen. Een andere nieuwigheid is de functie ‘autocategorieën’. Hiermee worden foto’s bij het inladen meteen in de juiste rubriek gestopt, afgaand op datum, camera-informatie, bestandseigenschappen, enzovoort.

Maar het is toch vooral de snelheid waarmee dit alles gebeurt dat dit pakket onderscheidt van andere beeldbewerkers. Je vindt ACDSee Fotomanager 9 nu in de winkel voor 39,99 euro.

External links

ACDSee