Softwarebedrijf Adobe heeft met Photoshop, Illustrator, Indesign en Macromedia Studio een hele reeks programma’s voor creatievelingen in zijn gamma. Deze toepassingen worden wereldwijd gelauwerd en zijn de standaard op gebied van beeld- en videobewerking, webdesign, en grafische vormgeving, maar ook het prijskaartje is navenant. Behalve als je een student bent.

Studenten en scholieren kunnen al deze dure pakketten namelijk aanschaffen voor een serieus verminderde prijs. Uiteraard mag deze software alleen maar gebruikt worden educatieve doeleinden, en niet voor bijbaantjes of commerciële nevenactiviteiten. Maar hoeveel kan je als student precies besparen?

Als je de Adobe Creative Suite 2 Premium wil aanschaffen, krijg je Photoshop, Indesign, Illustrator en GoLive (allemaal versie CS2) en Acrobat 7.0 Professional voor 249 euro. De normale winkelprijs voor deze bundel bedraagt 2.085 euro.

Gaat je interesse eerder naar Macromedia Studio 8, met pakketten als Dreamweaver, Flash, Fireworks en Contribute, dan kost een studentenlicentie 99 euro – anders betaal je 1.150 euro.

Wil je alleen beelden bewerken, dan heb je genoeg aan Photoshop CS2 en betaal je 149 euro in plaats van 1.050 euro.

Je moet uiteraard wel een geldig studiebewijs kunnen voorleggen. Meer info over de voorwaarden vind je op de Adobe-website.

External links

Adobe