Met de draagbare PictureMate PM 240 van Epson heb je geen pc meer nodig om foto’s af te drukken op 10×15-formaat. Printen kan rechtstreeks vanop een geheugenkaartje, via PictBridge, via USB Direct Print of met een optionele Bluetooth-adapter.

Ondanks zijn beperkte afmetingen steekt er flink wat technologie in dit vierkante bakje. Zo detecteert de printer automatisch het type beeld en past hij de kleuren en het contrast daaraan aan.

Bovendien gebruikt hij kleinere inktdruppeltjes in delen waar veel detail te zien is, en grotere druppels voor grote kleurvlakken, wat vloeiende kleurgradaties en -schakeringen oplevert.

Ook creatievelingen kunnen hun hartje ophalen, want de PictureMate laat je foto’s printen met een lijst er omheen, clip-art en tekst toevoegen, en heeft zelfs verschillende sjablonen voor speciale gelegenheden.

De afgedrukte foto’s zouden dankzij de toegepaste inkten – bewaard in een album – maar liefst 200 jaar meegaan. Of dit effectief zo is, lees je binnen twee eeuwen in Clickx Magazine.

De Epson PictureMate PM 240 ligt nu in de winkel, voor een prijs van 229 euro.

External links

Epson