Hoe vaak ben je al niet een leuke foto tegengekomen die je graag op groot formaat wou laten afdrukken, maar waarvan de kwaliteit niet hoog genoeg was? Met PhotoZoom Pro 2 kan je al je digitale kiekjes naar een groter formaat opkrikken zonder dat je aan beeldkwaliteit moet inboeten.

Wanneer je in een beeldbewerkingsprogramma zoals Photoshop een kleine foto vergroot, zie je al snel de beeldkwaliteit omlaag gaan. Het aantal pixels van het beeld verandert namelijk niet, maar ze worden ‘opgeblazen’ om tot een groter beeld te komen. Storende ruis en blokvorming zijn dan het resultaat.

PhotoZoom Pro 2 werkt met het S-Spline XL-algoritme. Door geavanceerde interpolatie worden nieuwe pixels berekend die tussen de originele pixels komen te zitten, waardoor het vergrote beeld een goede beeldkwaliteit en scherpte blijft hebben.

Het programma werkt zelfstandig met een eigen gebruikersomgeving, maar functioneert ook als plugin voor Adobe Photoshop. PhotoZoom Pro 2 is vanaf nu te koop voor 149 euro. Je kan op de website van ontwikkelaar BenVista een gratis demoversie downloaden, zowel voor Windows- als voor Mac-systemen.

External links

Creative