Nagenoeg iedereen die wel eens achter het keyboard kruipt, gaat vroeg of laat door de knieën voor de aantrekkingskracht van een muziekcollectie in mp3-formaat. Maar die muziekbestanden worden meestal gewoon op de pc afgespeeld, terwijl er in de woonkamer vaak een prima audiosysteem staat dat voor een betere geluidsweergave kan zorgen… Maar hoe krijg je die mp3-bestanden tot bij je audiosysteem in een andere kamer? Logitech reikt een aantrekkelijke oplossing aan, met het Wireless DJ Music System.

Dit draadloos systeem legt immers de ‘missing link’ tussen een pc en hifi-installatie, zonder ingewikkelde installatieprocedure of de aanwezigheid van een draadloos netwerk. De zender wordt simpelweg aangesloten op een usb-poort van de pc, terwijl de ontvanger via RCA-connectoren of een 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting met de hifi-set verbonden wordt.

Het systeem kan met alle gangbare formaten overweg, waarbij de meest voorkomende muziekprogramma’s (iTunes, Windows Media Player) als bron kunnen dienen. Dankzij de DJ-afstandsbediening is ook navigeren door afspeellijsten en muziekbestanden een fluitje van een cent. Via het blauwe, backlight lcd-scherm en een mechanisch scrollwiel krijg je niet alleen informatie over de afgespeelde tracks, maar kan je ook de actieve afspeellijst aanpassen.

Het zendbereik van de kit en afstandsbediening bedraagt maximaal 50 meter, wat in de meeste situaties ruim zou moeten volstaan. Wie aan één ontvanger niet genoeg denkt te hebben, kan nog drie extra ontvangers op het systeem aansluiten. Op die manier maak je van je trouwe pc een heuse muziekserver, die vanuit heel het huis toegankelijk is. De adviesprijs is vastgesteld op 249,99 euro, terwijl extra receivers voor 79,99 euro over de toonbank gaan.

External links

Logitech