Met de Optio W20 brengt Pentax een digitale compactcamera op de markt die meer dan één troef op tafel kan gooien. De Optio W20 kreeg immers een waterdichte behuizing mee die niet groter is dan bij de gemiddelde compactcamera, en beschikt ook over een resem handige features.

De W20 is een toestel dat je met een gerust hart kan gebruiken in de meest uiteenlopende omstandigheden. De waterdichte body, die je toelaat om tot 30 minuten lang onderwateropnames te maken tot op een diepte van 1,5 meter, is immers ook bestand tegen stof, zand en sneeuw.

Een apparaatje dat dus nagenoeg bulletproof is, maar daar blijft het niet bij. De combinatie van een 7 megapixelsensor en 3x optische zoom moet iedereen in staat stellen om perfecte kiekjes te maken. Op het reflectievrije beeldscherm van 2,5 inch kan je dan meteen nagenieten van het vastgelegde moment.

Bij de meest in het oog springende eigenschappen van de W20 hoort beslist ook de beeldstabilisator, die ervoor zorgt dat je ook bij weinig licht scherpe foto’s kan maken zonder constant de flits te gebruiken. Verder beschikt de W20 ook over een Auto-Picture functie, die automatisch het onderwerpstype herkent en de gepaste instellingen inschakelt, en gezichtsherkenning.

Natuurliefhebbers zullen de macrofunctie (tot op 1 centimeter!) eveneens op prijs weten te stellen. Voor de actiegerichte fotograaf zijn de snelle reactietijd van het toestel en de ‘auto-tracking’ autofocus natuurlijk ook aantrekkelijke extra’s. Om het plaatje helemaal compleet te maken, kreeg de Optio W20 nog een aantal ingebouwde digitale effecten mee en -last but not least- een geavanceerde DivX-videofunctie. Die laatste staat je toe om filmpjes vast te leggen in een resolutie van 640 op 480 pixels, met 30 frames per seconde.

De Pentax Optio W20 werkt met SD-geheugenkaartjes en ondersteunt eveneens de nieuwe SD High Capacity kaarten. In september ligt hij in de winkel, voor een adviesprijs van 369 euro.

External links

Pentax