Wat krijg je als je een webcam voorziet van een netwerkaansluiting? Een handig toestel om van op afstand via je thuisnetwerk een oogje in het zeil te houden.

Producent Marmitek lanceert de Robocam8, een bewegende webcam die je rechtstreeks op de router van je thuisnetwerk kan aansluiten. Zo kan je bijvoorbeeld je aquarium in de gaten houden terwijl je op reis bent, of de webcam inzetten als heuse bewakingscamera.

De Robocam8 kan filmen aan maximaal 640 x 480 pixels en beschikt over een bewegingsdetector die de camera kan activeren. Je kan zelfs op regelmatige tijdstippen e-mails ontvangen met daarin snapshots die door de Robocam8 werden genomen.

De camera kan op afstand bediend worden via het internet. Je kan hem laten draaien en kantelen, en zelfs de resolutie en het zoomniveau bepalen. De videobeelden van de Robocam8 kunnen door maximaal 64 personen tegelijkertijd bekeken worden. De toegang tot de videostream kan je beveiligen met een wachtwoord. Via de IP View Pro software is het mogelijk om de gefilmde videobeelden meteen op de harde schijf van je computer te bewaren.

Marmitek levert de IP Robocam8 in twee versies. De Robocam8 met netwerkkabel kost 199 euro; de draadloze wlan-variant heb je voor 249 euro.

External links

Marmitek