Google heeft 17 internationale versies van zijn softwarebundel Google Pack gelanceerd, waaronder ook een Nederlandstalige versie.

De zoekgigant lanceerde Google Pack in januari van dit jaar. Nu krijgt de Amerikaanse versie er in één klap 17 internationale broertjes bij: Australië, Oostenrijk, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, India, Italië, Japan, Korea, Mexico, Spanje, Zwitserland, Taiwan, Groot-Brittannië en Nederland.

Google Pack is een softwarebundel uit de stal van Google, aangevuld met programma’s van andere bedrijven. In het pakket zitten onder meer de fotobeheerder Google Picasa, de desktopzoeker Google Desktop, de openbronbrowser Mozilla Firefox, de spywarejager Ad-Aware SE Personal en een zes maanden geldige trialversie van Norton AntiVirus.

Opvallende afwezigen in vergelijking met de Amerikaanse basisversie zijn Google Earth, Google Talk, Google Video Player, Google Pack Screensaver en de multimediaspeler RealPlayer.

Telkens als er een update van één van de meegeleverde programma’s beschikbaar is, zal de inbegrepen Google Updater de nieuwste versie downloaden en installeren. De automatische updatefunctie werkt enkel met Windows XP en recente versies van Internet Explorer of Firefox.

External links

Google Pack Nederland