Google is onlangs gestart met een eigen betaaldienst, Google Checkout. De zoekmachine zit hiermee recht in het vaarwater van diensten zoals PayPal.

Google is onlangs gestart met een eigen betaaldienst, Google Checkout. De zoekmachine zit hiermee recht in het vaarwater van diensten zoals PayPal; je kan bij Google Checkout namelijk ook centraal een ongelimiteerd aantal bezorgadressen en kredietkaarten opslaan.

Wie bij geserveerde advertenties en gepersonaliseerde commerciƫle aanbiedingen een klein blauw winkelwagentje ziet staan, weet dat de website betaling via Google Checkout ondersteunt. Inloggen met je Google Account zou voldoende moeten zijn om de transactie af te ronden, volgens een demonstratie op hun site.

De enige betalingsmethode is per kredietkaart (American Express, Discover, Mastercard en Visa); overschrijvingen en betalingen onder rembours, nochtans populaire vormen van betaling in Europa, zijn niet mogelijk.

Google zegt dat beveiliging van gegevens en het voorkomen van ongeautoriseerde aankopen topprioriteit heeft. Klanten hebben 60 dagen om valse aankopen te melden. Als er van fraude sprake is, betaalt de gebruiker niets.

Persoonlijke gegevens, het kredietkaartnummer en e-mailadressen worden niet, of slechts ten dele aan winkels getoond. Alle transacties verlopen via gecodeerde verbindingen, maar we hadden niet anders verwacht.

Voorlopig is Google Checkout sterk gericht op de Verenigde Staten, maar daar komt in de loop van de volgende maanden ongetwijfeld verandering in.

External links

Google Checkout