Vertrouwelijke informatie zoals bijvoorbeeld wachtwoorden, inlogcodes en bankgegevens scherm je maar beter goed af. Je zou immers niet willen dat die in verkeerde handen vallen. Er bestaan tal van manieren en tientallen softwarepakketten om dat te doen, maar met een draagbaar usb-stickje dat je op slot zet met behulp van je vingerafdruk, zit je écht safe.

Transcend brengt nu met de JetFlash 210 twee usb-sticks (1 GB en 2 GB) op de markt die met zo’n beveiliging werken. Je moet alleen maar even met je vinger over de sensor gaan om de stick te ontgrendelen. Leuk is ook dat je tot 10 verschillende gebruikers toegang kan verlenen, door ook hun vingerafdruk te bewaren.

Verder is het flashgeheugen van de stick in twee delen verdeeld: een publiek gedeelte, dat iedereen kan zien die het staafje in zijn usb-poort plugt, en een afgeschermd stuk waar je zoals gezegd de vinger van de eigenaar voor nodig hebt. Met een meegeleverde partitietool kan je de grootte van de twee delen naar eigen inzicht instellen.

De Transcend JetFlash 210 ligt nu in de winkel. Voor de 1-GB versie betaal je 52 euro; de versie met 2 GB opslagruimte moet 78 euro opbrengen.

External links

Transcend