Sony brengt onder de naam DSLR-A100 zijn eerste digitale spiegelreflexcamera uit. De 10- megapixelcamera baseert zich op technologie die Sony van Konica-Minolta overnam. Met een prijs van 1.000 dollar (body en lenskit) richt het bedrijf zich op gelijkaardige toestellen van Canon en Nikon.

De informatie over prijs en beschikbaarheid was gisteren al op Sony’s Amerikaanse webwinkel te vinden. Toen mensen er massaal naar verwezen, verdween de informatie prompt. Inmiddels is het weer terug.

Zo werd al gisteren bekend dat het toestel in de Verenigde Staten 999,95 dollar kost (inclusief 18-70 mm lens) en tegen 28 juli wordt uitgeleverd. De lichtgevoelige sensor zou volgens Sony door geavanceerde technieken meer licht per pixel doorlaten, waardoor de gevoeligheid toeneemt en ruis wordt verminderd.

Speciale anti-shake algoritmes reduceren onscherpe foto’s door vibraties en een 9-punts autofocus helpt bij de scherpstelling. De lensvatting van de DSLR-A100 is bovendien compatibel met zogeheten A-lenzen van Konica-Minolta, waarvan er de afgelopen twintig jaar wereldwijd naar schatting zo’n 16 miljoen stuks zijn verkocht.

Om de sensor stofvrij te houden heeft Sony deze voorzien van een anti-statische laag. Elke keer de camera wordt uitgeschakeld treedt bovendien een klein mechaniekje in werking dat de sensor kort laat vibreren, om eventuele stofdeeltjes af te schudden.

External links

Sony

External links

Sony Alpha DSLR-A100