Op zoek naar een hotspot om even draadloos te surfen? Deze usb-stick van Edimax snort voor jou alle netwerken in de buurt op, compleet met informatie over beveiliging en signaalsterkte. Voor notebooks zonder wifi-kaart werkt deze usb-stick ook nog eens als draadloze netwerkadapter.

Hoe weet je dat er een draadloos netwerk in je buurt is? Je kan je notebook opstarten en laten zoeken, maar dat is nogal omslachtig. Handiger is de nieuwe Edimax EW-7217LDg usb-stick. Met een druk op de knop speurt deze stick naar wifi-netwerken in je buurt.

Op het schermpje krijg je informatie over de gevonden netwerken. Zo zie je onder andere de signaalsterkte, de gebruikte kanalen, de SSID-naam en het beveiligingstype verschijnen. Het toestel werkt met een ingebouwde batterij die je kan opladen via een usb-poort.

Wie nog een notebook zonder draadloze netwerkkaart heeft, kan de usb-stick ook inzetten als draadloze wifi-adapter. Even inpluggen in een usb-poort, en je kan lustig beginnen surfen aan een maximale snelheid van 54 Mbps.

De Edimax EW-7317LDg ligt vanaf nu in de winkel voor 52,95 euro.

External links

Edimax