De kleine iBook was Apple's succesvolle instapnotebook. Met een Intel Core Duo-processor onder de motorkap, moet de nieuwe MacBook zijn voorganger overtroeven.

De kleine iBook was Apple’s succesvolle instapnotebook. Met een Intel Core Duo-processor onder de motorkap, moet de nieuwe MacBook zijn voorganger overtroeven.

Daar waar de iBook nog beschikbaar was in verschillende schermgroottes, is de MacBook enkel beschikbaar met een 13-inch lcd-scherm. Het instapmodel beschikt over een 1,83 GHz Intel Core Duo-processor, 512 MB RAM-geheugen, een harde schijf van 60 GB, een combodrive (dvd-lezer en cd-rw), twee usb-poorten en een FireWire-aansluiting.

Verder werd er een iSight-webcam bovenaan het scherm gemonteerd, en is er voldoende aan connectiviteit gedacht met een gigabit-netwerkkaart, en AirPort Extreme voor WiFi en Bluetooth. De laadadapter sluit je voortaan aan via een magnetische verbinding, die automatisch lost als je per ongeluk tegen de kabel loopt.

Apple levert de compacte notebook met iLife ’06 en de Front Row multimedia-interface, inclusief afstandsbediening. De instap-MacBook is enkel beschikbaar in de kenmerkende witte Apple-behuizing en kost 1.119 euro; voor 1.319 euro heb je de witte MacBook met een 2 GHz-processor, een 80 GB harde schijf en een Super-drive (dvd-rw/cd-rw). Zie je liever een zwarte MacBook, dan kost je dat nog eens 200 euro extra.

External links

Apple