De nieuwe Asus WL-500g draadloze router is een beetje een buitenbeentje. Hij kan als zelfstandig downloadcentrum ingezet worden, en lust ook wel pap van je printer of je webcam.

De WL-500g is een 54 Mbps draadloze router, beschermt je thuisnetwerk met een firewall en ondersteunt WEP-, WPA- en WPA2-encryptiebeveiliging. Niet echt nieuw dus, ware het niet dat er een usb 2.0-poort aan boord is. Hang een externe harde schijf aan de router, en met de ‘Download Master’-software kan je opgeven welke bestanden je naar je harde schijf wil downloaden.

Je computer kan je daarna uitschakelen; de router blijft dan lustig verder alle data naar de externe schijf downloaden. De WL-500g ondersteunt het ftp-, http- en zelfs het BitTorrent-protocol.

Via de usb 2.0-poort kan je ook een printer of een webcam aansluiten om te delen in het netwerk. Dankzij ‘Universal Plug and Play'(UPnP) herkent de router automatisch digitale mediaspelers in je thuisnetwerk. Zo wordt het delen van muziek, foto’s en video’s op het netwerk heel eenvoudig.

De Asus WL-500g rolt vanaf nu de winkels binnen; voor een mooie 99 euro rol je hem mee naar huis.

External links

Asus