Ben je tussen 15 en 20 jaar oud en een topmanager in spe? Dan kan je bij de ING-bank terecht om het online spel Futuris.biz te spelen. Je richt je eigen onderneming op, leidt de zaken als een echte manager en leert onderweg wat bij over de bedrijfswereld.

Via de website Futuris.biz kan je een eigen fictief bedrijf opstarten. ING geeft je een virtueel startkapitaal van 10.000 euro; aan jou om een goed werkende firma uit de grond te stampen.

Tijdens de week kruip je in het vel van manager om je bedrijf op koers te houden. Je moet beslissingen nemen op basis van locatie, voorraad, prijszetting, cash flow, spaargeld, verzekeringen, leningen, reclame, uitrusting en personeel. De beslissingen die jij neemt, hebben rechtstreeks invloed op het succes van je minibedrijf. Zondagnacht worden al je bedrijfsgegevens verwerkt, en ‘s maandags krijg je al het resultaat van je noeste arbeid te zien.

Iedere week opnieuw moet je het budget scherp in de gaten houden en nieuwe uitdagingen het hoofd bieden. Wie zijn bedrijf goed runt, maakt kans op een dvd-pakket of een mp3-speler.

External links

ING Futuris.biz