eBay-klanten kunnen voortaan terecht bij de leveringspunten van Kiala om hun spullen te verzenden of op te pikken. In een eerste fase zijn enkel nationale zendingen mogelijk.

Kiala is een netwerk van leveringspunten voor pakjes. Het telt zowat 4.300 leveringspunten in de Benelux en Frankrijk, veelal krantenwinkels, kruideniers, tankstations en stomerijen. De dienst is vooral populair bij postorderbedrijven en internetshops als alternatief voor de klassieke posterijen, met als voornaamste troef de langere openingsuren van de leveringspunten.

Door de samenwerking tussen eBay en Kiala kunnen vanaf nu ook particulieren gebruikmaken van het Kiala-netwerk om pakjes te versturen. De nieuwe dienst is uitsluitend beschikbaar voor gebruikers van eBay in België en Nederland. Alleen nationale zendingen zijn mogelijk, dus niet van België naar Nederland (of omgekeerd).

Een pakket mag niet zwaarder zijn dan 15 kilogram. De ontvanger en verzender kunnen het traject van het pakket volgen op de website van Kiala, en de ontvanger wordt bovendien via telefoon, gsm of e-mail verwittigd als zijn pakje is aangekomen.

In Nederland variëren de prijzen van 5,15 euro voor een klein pakket tot 7 euro voor een groot pakket. In België worden andere standaardtarieven gehanteerd en kost het 3,50 tot 9,70 euro om een pakje te verzenden. Tot eind mei krijgen gebruikers een korting van 50 procent op alle verzendingen.

External links

eBay

External links

Kiala Verzendservice