Fervente gamers en videofanaten zijn niet snel geneigd om voor een laptop te kiezen. Door de lancering van de nieuwe Satellite P100 rolt Toshiba met de mobiele spierballen om hen te overhalen. Intel Core Duo, een potige grafische kaart en het nodige geluidsgeweld zijn de verleiders. Een koperkleurige behuizing moet voor de ‘looks’ zorgen.

De Satellite P100 kreeg een 17-inch breedbeeldscherm en heeft de GeForce Go 7900 GS 512MB grafische kaart aan boord. Het hart van deze laptop is een 2-GHz Intel Core Duo-processor. Een DVI-aansluiting kan al je multimedia op een extern HDTV-scherm weergeven.

Toshiba voorziet met 160 GB ook voldoende opslagruimte, en de standaard 2 GB aan RAM-geheugen staat garant voor snel computeren. Een dvd-supermultidrive en ingebouwde luidsprekers van Harman Kardon ontbreken ook niet. Als besturingssysteem wordt Microsoft Windows Media Center Edition 2005 meegeleverd. Een draadloze netwerkkaart en Bluetooth maken het plaatje compleet.

Wie nu al staat de watertanden van deze potige laptop, mag zich eerst op zijn spaarvarken storten. Want al dat technologisch geweld heeft immers zijn prijs. Vanaf eind april ligt de Toshiba Satellite P100 in de winkel. De basisversie is voor 1.499 euro de jouwe; de topversie hapt een flinke 2.499 euro uit je budget.

External links

Toshiba